Product.xslt

Raymarine RD424HD 4kW HD 60 cm radar antenne

Raymarine RD424HD 4kW HD 60 cm radar antenne
  • Raymarine RD424HD 4kW HD 60 cm radar antenne
  • Varenr.: RD424HD
  • Varenr. produsent: RD424HD

Levert uten radarkabel, se tilbehør for lengder.

Raymarine HD Digital radar i lukket utgave.

Så langt har HD Digital bare vært forunt de større båtene med åpne radarantenner, men nå kommer Raymarine med lukket versjon...
De revolusjonære HD Digitale radarantennene fra Raymarine vil snart ikke lenger kun være forbeholdt større båter med åpne antenner. Ytelsen og fordelene er nå kommet også for mindre båter gjennom lanseringen av av de nye HD Digitale lukkede radarantennene. De lukkede antennene blir levert i de tradisjonelt mest populære og anvendbare størrelsene; 45 og 60 cm.

Nye egenskaper
Begge antennene har 4kW utgangseffekt for å sikre uovertruffen målfølging og billedoppløsning. Et problem med tradisjonell radar er at fartøysekko skjules under regnekko, dette unngår man med HD Digital. Radarbildet til HD Digital presenteres i 5 fargenivåer, hvor sterke båtekko vises klart under svakere ekko fra regn. HD Digital kommer også med "Bird mode" for å hjelpe den ivrige fisker å finne fiskestimer ved å se fugleflokkene som følger disse. En annen ny egenskap er forbedring av målfølging av raske mål på korte avstander hvor antennen automatisk øker rotasjonshastigheten til 48 rpm.

Stråling og effekt
HD Digital radaren har høy utgangseffekt, men ved å sende dette i meget korte pulser vil strålingseffekten ikke overstige den du får fra en mobiltelefon. Dette gjør at du står fritt til å plassere antennen nær sagt hvor du vil. Du må selvsagt ta høyde for at den plasseres med fri sikt. En annen fordel ved å benytte korte, men kraftige pulser er at disse har egenskapen til å "slå seg gjennom" både regn- og snøbyger og fortsatt gi et klart radarbilde av båter, bøyer og andre objekter på sjøen.

Dual-range
Ved å bruke det siste innen radar- og digital-teknologi kan radaren oppdage mål som er helt nære, men også fartøyer, land og nedbørsområder som befinner seg lengre vekk. En av fordelene med HD Digital er muligheten til å sende både med kort og lang puls samtidig. Dette gjør at man kan vise to radarbilder samtidig, ett for nære mål og ett for å gi et oversiktsbilde. Digitalteknologien gir også et nyansert radarbilde i farger som er enklere å forstå i tillegg til at bruken av radar forenkles.

Enkel tilkobling
All prosesseringen av radarbildet foregår oppe i selve antennen og informasjonen sendes fra antennen via SeaTalk hs nettverk. Det er dermed ikke lenger behov for en tykk og stiv radarkabel, kun en tynn nettverkskabel og strømtilførsel - med ekstern tilkobling. Dette forenkler monteringen og gjør at radarkabelen ikke lenger må strekkes helt frem til multifunksjonsskjermen, men til nærmeste tilknytningspunkt i SeaTalk hs datanettverket. De nye HD Digital antennene kan brukes på alle Raymarine multifunksjons kartplottere med SeaTalk hs (C-wide, E-serie og G-serie).