Product.xslt

Garmin 300iVHF med AIS

Garmin 300iVHF med AIS
  • Varenr.: 300i/AIS
  • Varenr. produsent: 300i/AIS

Garmins maritime VHF 300 AIS-mottaker kan tilby radiokommunikasjon, en sendeeffekt på 1 eller 25 watt og støtte for flere stasjoner. Dermed får du fleksibiliteten du trenger til å navigere og kommunisere på en sikker måte i åpent farvann. VHF 300 AIS leveres som standard med et toveis hailer-system, og er også kompatibel med NMEA 0183 og NMEA 2000®. Dermed har du enda større fleksibilitet og funksjonalitet om bord. I tillegg bruker VHF 300 AIS-teknologi (Automatic Identification System) til å lokalisere og unngå store fartøyer til sjøs.

Sikker kommunikasjon

VHF 300 AIS er utstyrt med et toveis 30-watts hailer-system for kommunikasjon med andre båter eller dekksmannskaper. I tillegg har VHF 300 AIS en patentert talepostfunksjon som du kan bruke til å spille inn en 15-sekunders melding og sende meldingen til alle DSC-radioer. Du kan også spille av de siste 90 sekundene av alle innkommende talemeldinger med bare et tastetrykk.

Kjenn omgivelsene

Ved hjelp av VHF 300 AIS får du detaljerte data om omgivelsene, uavhengig av sikt. Du har skipets ID-informasjon, posisjon, kurs og hastighet for fartøyer som er utstyrt med AIS, og som er innenfor rekkevidde. VHF 300 AIS mottar også klasse A- og klasse B-signaler samtidig for å sikre at ingen kritisk informasjon går tapt.

Ta full kontroll

VHF 300 AIS brukes ved hjelp av GHS 10-håndsettmikrofonen, som gir full radiokontroll fra andre steder. GHS 10 har en klar 2-tommers (5,08 cm) LCD-skjerm, egen tast for regelmessige oppgaver og tre valgknapper for dynamiske kontroller. VHF 300 AIS bruker en 4-tommers (10,16 cm) høyttaler med volumknapp, innebygd høyttaler på GHS 10 eller en valgfri tredjepartshøyttaler.

Spar plass

Med en plassbesparende svartbokskonfigurasjon kan du montere VHF 300 AIS hvor som helst. Og ved hjelp av støtte for flere stasjoner kan du montere kablede GHS 10-håndsettmikrofoner på fartøyet uten at du trenger legge til mottakere. Systemet kan også brukes som kommunikasjonssystem om bord hvis du har flere stasjoner på fartøyet.

Oppretthold sikkerheten til sjøs

Garmin VHF 300 AIS har et fullstendig NOAA-værvarselsystem og en DSC-funksjon (Digital Selective Calling) i klasse D via en NMEA 0183- eller NMEA 2000-tilkobling. Hvis det oppstår problemer, trykker du bare på en knapp og DSC vil sende ut nødanrop. Og hvis båten allerede har en kompatibel GPS-kartplotter, kan du bruke mayday-signaler og digital sending av båtens posisjon. VHF 300 AIS har også en posisjonsregistreringsfunksjon. Dermed kan du finne posisjonen til opptil tre fartøyer i nærheten og holde oversikt over dem.

NMEA 2000 Compatible